PRETRAGA GUMA

GOODYEAR - nova odlikovanja na nezavisnim testovima letnjih guma

GOODYEAR - nova odlikovanja na nezavisnim testovima letnjih guma

Goodyear-ovi pneumatici su još jednom potvrdili kvalitet kada su u pitanju rezultati uporednih testova letnjih guma koje organizuju vodeći nemački auto magazini, pobedivši konkurenciju i osvojivši prvo mesto na čak tri različita testiranja.

 

Na testu letnjih pneumatika koje je organizovao magazin “Auto Zeitung” u segmentu sportskih pneumatika takmičilo se deset različitih proizvođača (dimenzije pneumatika 225/40R18). Pneumatik Eagle F1 Asymmetric 5 je dobio nagradu za najefikasniji pneumatik među konkurencijom i osvojio preporuku kada je u pitanju ekonomična potrošnja goriva. Takođe, ovaj pneumatik se pokazao i kao ubedljivo najbolji kada su u pitanju performanse na mokroj i suvoj podlozi.

 

Goodyear-ov pneumatik Eagle F1 Asymmetric 5 se odlično pokazao i na testovima koje su organizovali stručnjaci iz još jednog prestižnog magazina “Gute Fahrt”. Na ovim testovima učestvovalo je osam letnjih pneumatika različitih brendova u dimenzijama 245/40R18. Eagle F1 Asymmetric 5 je pored brojnih preporuka ovog magazina dobio i najbolju ukupnu ocenu “veoma dobar +”. Ovo je ujedno bio i jedini pneumatik koji je u svim kriterijumima (ABS kočenje na suvoj i mokroj podlozi, upravljanje na suvoj i mokroj podlozi, akvaplaning uzdužno i poprečno i na mokroj kružnoj stazi) postigao ocenu “vrlo dobar”.

 

 

Goodyear efficientgrip 2 suv allrad test winnter 2021Na detaljnom testu koji je organizovao jedan od najprestižnijih nemačkih auto magazina “Auto Bild Allrad”, koji je uključivao petnaest kriterijuma performansi, učestvovalo je deset proizvođača pneumatika SUV.

 

Novi Goodyear-ov letnji pneumatik EfficientGrip 2 SUV je jedini pneumatik koji je po svim kriterijumima testiranja uvršten u sam vrh. Prema ocenama magazina ovaj Goodyear-ov pneumatik se može pohvaliti odličnim voznim karakteristikama na svim podlogama, preciznim upravljanjem, kao i kratkim zaustavnim putem na mokrim i suvim površinama.

 

Takođe je ocenjeno da zbog dobrog otpora kotrljanja EfficientGrip 2 SUV obećava i solidnu uštedu kada je u pitanju potrošnja goriva.

 

 

Na uporednom testu intenzivne izržljivosti pneumatika koje je organizovao ADAC učestvovalo je petnaest brendova iz segmenta pneumatika visokih performansi. Prema rezultatima testiranja Goodyear-ov EfficientGrip Performance 2 zauzeo je ubedljivo prvo mesto u pogledu kilometarskog potencijala.

Pokazalo se da ovaj pneumatik može da pređe više nego dvostruko veći broj kilometara u odnosu na pneumatike nekih konkurentskih brendova (Nokian Wetproof - 24.800km, Uniroyal RainSport 5 - 26.600km, Pirelli Cinturato P7 C2 - 26.250km, Goodyear EfficientGrip Performance 2 - 55.300km). ADAC je kao njegove glavne prednosti istakao dobru kontrolu na mokrim putevima, visoku otpornost na habanje i kratak zaustavni put.

 

Goodyear pneumatici u navedenim dezenima dostupni su i u našoj ponudi u svim raspoloživim dimenzijama. Za pretragu prema željenoj dimenziji možete upotrebiti filter na našem sajtu.

 

Kedi Vam želi sigurnu vožnju!

Pretraga guma
fb-pixel