ŠTA JE TRAP I ČEMU SLUŽI ?

Prostim jezikom rečeno, trap na automobilu predstavlja skup delova (osovine, spone, silen blokovi, amortizeri, šolje, kugle i sl.) koji čine tzv. sistem "vešanja" vozila, odnosno sistem koji amortizuje neravnine na putevima, omogućuje skretanje i gibanje vozila u cilju udobne vožnje i bezbednog kretanja vozila po putu.

Detaljnije o trapu, simptomima neispravnog trapa i procesu optike/reglaže trapa možete pročitati OVDE.

ODRŽAVANJE TRAPA

Trap vozila je potrošan sistem koji zahteva periodične provere pre nego što se gotovo neprimetni simptomi neispravnosti odraze i na ostane delove (lupanje, luft, zujanje, neravnomerno trošenje guma i sl.).

USLUGA PREGLEDA TRAPA

Provera ispravnosti delova trapa u našoj radionici je besplatna.

ZAMENA DELOVA TRAPA

Uzimajući u obzir činjenicu da se način zamene određenih delova trapa razlikuje od vozila do vozila, uz primese nus pojava koje se tom prilikom mogu javiti (npr. zarđali i zapekli šrafovi koje je potrebno posebno tretirati da bi se odvrnuli) cena usluge formirana je prema radnom času koji iznosi 1.500 dinara.

Kako bismo stvorili približniju sliku koliko okvirno traje zamena određenih delova, izdvojili bismo primere se prosečnim vremenom potrebim za zamenu:

- Zamena izvoda letve volana - oko 1,5 časova

- Zamena šolje amortizera - oko 1,5 časova

- Zamena spone - oko 0,5 časova

- Zamena opruge amortizera - oko 2 časa

- Zamena amortizera - oko 2 časa

- Zamena oscilirajućih ramena - oko 2 časa

Preciznija cena usluge zamene delova dogovara se na licu mesta, nakon pregleda trapa vozila, a na osnovu dotrajalosti delova i kompleksnosti zamene.

Pretraga guma