PRETRAGA GUMA

TAURUS - ORIUM - RIKEN i drugi sinonimi za naše TIGAR gume

TAURUS - ORIUM - RIKEN i drugi sinonimi za naše TIGAR gume

U prethodnih nekoliko godina na domaćem tržištu pneumatika različitih programa i namena pojavila su se imena za koja se ranije nije (toliko) znalo. Ipak, u pitanju su brendovi koji postoje po 60+ godina, ali su tek u poslednjih nekoliko širili poslovanje i na najtraženije programe pneumatika širom sveta. 

 

TAURUS brend iz Mađarske zvanično je nastao u godini pre velikog rata, odnosno 1913. a od 70ih godina prošlog veka prisutan je na tržištu pneumatika za industrijske mašine kao i pneumatika namenjenih teretnom programu (kamioni, autobusi…) dok je pneumatike za putnički program počeo da proizvodi tek nakon 2010. godine. Bitan trenutak u istoriji ovog brenda je preuzimanje od strane Michelin grupacije čime je postignut značajan udeo u prodaji pneumatika u raznim segmentima. 

 

RIKEN (Riken Rubber Company) brend izvorno nam dolazi iz Japana gde je osnovan 1958. godine kao kompanija koja se bavila istraživanjima u oblasti fizike i hemije. Po preuzimanju od strane Michelina, ovaj brend je od kasnih 70ih pa do danas beležio konstantan rast, što je krunisano i epitetom najprodavanijih guma u Evropi u poslednjih nekoliko godina. 

 

ORIUM brend osnovan 1935. godine odmah je bio specijalizovan u oblasti proizvoda od gume, a već 1959. godine počeo je da se bavi proizvodnjom pneumatika. Orium se još 1974. godine “pridružio” fabrici BF-Goodrich (koju je kasnije preuzeo Michelin) te se pod ovim nazivom pneumatici namenjeni putničkom programu na tržištu mogu pronaći od 2013. godine.

 

Šta je za sve ove brendove zajedničko?

Po preuzimanju od strane Michelina, Taurus, Orium i Rriken gume se, između ostalih Michelinovih fabrika, proizvode i u fabrici u Pirotu, odakle su nama već duži niz godina poznati kroz Tigar paletu proizvoda.

U prvoj koloni prepoznaćete nazive dezena plasirane od strane brenda TIGAR, dok u ostalim kolonama možete videti nazive dezena pod kojima potpuno identični proizvodi "sa trake" iz fabrike u Pirotu izlaze sa pečatom brendova TAURUS, RIKEN i ORIUM:

 

TIGAR

TAURUS

RIKEN

ORIUM

ZIMSKA SEZONA

Winter1 (Wintera)

601

Snowtime

Winter 601

Winter

Winter

Snow

Winter

SVE SEZONE

All season

All season

All season

All season

LETNJA SEZONA

Sigura

301

All Star 2

Summer

Touring

Touring

Road

Touring

Prima

401

MayStorm

401

HP (High Performance)

HP (High Performance)

HP (High Performance)

HP (High Performance)

UHP (Ultra High Performance)

UHP (Ultra High Performance)

UHP (Ultra High Performance)

UHP (Ultra High Performance)

 

Uzimajući u obzir činjenicu da je fabrika u Pirotu (koja je ranije proizvodila isključivo Tigar gume) prva ostvarila saradnju sa Michelin grupacijom, naše tržište se sa ovim brendovima upoznavalo u prethodnih nekoliko godina, dinamikom kojom je Michelin započinjao proizvodnju pneumatika ovih brendova u fabrici u Pirotu.

 

Iako se kod nekih dezena razlikuju nazivi, u pitanju su pneumatici potpuno identičnih kompozitura, indeksa, kvaliteta i svih drugih karakteristika, a jedina razlika se ogleda u logo-u koji se nalazi sa strane, s obzirom da svaki od ovih brendova izvozi u zemlje Evrope, ali i drugih kontinenata.

Pretraga guma
fb-pixel