PRETRAGA GUMA

Goodyear Vector 4Season Gen-3 - treća generacija vrhunskih performansi

Goodyear Vector 4Season Gen-3 - treća generacija vrhunskih performansi

Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 je novi premium pneumatik za sve sezone sa asimetričnim dezenom gazećeg sloja, koji je kompanija Goodyear predstavila i pustila u prodaju početkom 2020. godine. Ovaj pneumatik, zahvaljujući inovativnim tehnologijama, vozačima donosi mnoge pogodnosti među kojima su odlično prijanjanje, nizak “otpror kotrljanja”, kao i glatku vožnju u različitim vremenskim uslovima >>tokom čitave godine<<.

 

Novi pneumatik Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 predstavlja naslednika izuzetno uspešnog modela Vector 4Seasons Gen-2, koji se pre pet godina pojavio u prodaji i od tada osvojio mnoge nagrade i priznanja kao najbolji pneumatik za sve sezone. Najnovija generacija pneumatika iz pomenute serije vozačima donosi još bolje performanse tokom vožnje.

Goodyear 4seasons gen3 vs gen2

 

Pneumatici za sve sezone predstavljaju jedan od najbrže rastućih segmenata u industriji automobilskih guma, a vozači pri kupovini pneumatika za celu godinu poklanjaju najviše pažnje na njegova tri aspekta:
- sigurnost u svim vremenskim uslovima,
- efikasnost pri kočenju i dobrom prijanjanju na mokroj podlozi
- kao i odličnim karakteristikama pri kočenju na suvoj podlozi.

 

Dezen gazećeg sloja kod Vector 4Seasons Gen-3 pretrpeo je nekoliko promena u odnosu na prethodni model čime je povećana otpronost na akvaplaning za oko 20%, a takođe je i povećana efikasnost izbacivanja vode, snega i bljuzgavice iz kontaktnog sloja pneumatika. Prema rezultatima uporednog testiranja unutar kompanije Goodyear, Vector 4Season Gen-3 pobedila je svog prethodnika na svim poljima. Najveće poboljšanje u odnosu na prethodni model pokazalo se kroz rezultate kada su u pitanju “otpor kotrljanja” i dugotrajnost pneumatika (očekivani broj pređenih kilometara).

 

Novi model za sve sezone Vector 4Seasons Gen-3 ima široke krivolinijske blokove gazaćeg sloja, kao i dodatne lamele u središnjem delu gazišta. Oni zajedno formiraju mnoštvo “grizućih” ivica koje osiguravaju pouzdano prijanjanje na putevima prekrivenim snegom, brdima i oštrim zavojima (Snow Grip Technology). Dizajneri su uspeli da postignu mnogo efikasnije raspršivanje vode i mulja zahvaljujući dubokim i širokim kanalima za odvodnjavanje (Aqua Control Technology), dok je deformacija gume tokom oštrih i nepredvidih manevara na suvom smanjena zahvaljujući ojačanim ramenim delovima pneumatika (Dry Handling Technology)

Vector 4seasons gen-3-1

Goodyear Vector 4Season Gen-3 biće dostupan u svim popularnim dimenzijama (65 dimenzija do kraja 2020. godine), a odobrili su ga već gotovo svi poznati proizvođači automobila, od kojih ga neki čak najavljuju za prvu ugradnju. 

 

Već u trećem kvartalu 2020. Godine može se očekivati da se 4Season Gen-3 pojavi u Srbiji, pa tako i u našem asortimanu pneumatika.

Pretraga guma
fb-pixel