Opšte odrednice i pojmovi

Web sajt www.vulkanizerkedi.rs vrlo ozbiljno shvata svoju odgovornost u pogledu zaštite podataka o ličnosti.

www.vulkanizerkedi.rs (u daljem tekstu web sajt) obvezuje se da će štititi Vašu privatnost sa ciljem da Vam obezbedi najbolje iskustvo korišćenja ovog web sajta.

Molimo Vas da pročitajte sledeću izjavu kako biste razumeli kako se odnosimo prema Vašim ličnim podacima. Ova izjava je podložna promenama, pa preporučujemo da je periodično proverite.

Politika zaštite privatnosti opisuje načine na koje web sajt koristi lične podatke njegovih posetilaca. Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se Vaši podaci koriste na način koji je opisan u ovoj Politici. Ukoliko se Politika privatnosti promeni, izmenjeni tekst Politike biće dostupan na ovoj stranici. Kontinuiranom upotrebom ovog sajta, kao i davanjem svojih podataka prilikom online kontakta potvrđujete da ste saglasni i sa izmenama ove Politike.

Politika privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti naših korisnika na Internetu. Ovaj web sajt možete pregledati besplatno i bez bilo kakve obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite svoje lične podatke. Odlučite li iskoristiti neku od njegovih usluga koje nudimo (Naručivanje guma, zakazivanje termina, kontaktiranje putem forme...) dostavićete nam lične podatke, kako bismo bili u mogućnosti da uslugu u potpunosti pružimo. Informacije koje tražimo su neophodne kako bismo što bolje realizovali Vaš zahtev.

POLITIKA KOLAČIĆA

Korišćenjem našeg web sajta saglasni ste da možemo da sačuvamo kolačiće i IP adrese i da im pristupimo, da koristimo druge metode za prikupljanje podataka o korišćenju web sajta i poboljšamo vaše iskustvo na internetu. Usled promena u zakonu iz 2020. godine, svi web sajtovi koji su aktivni širom određenih delova Evropske unije moraju dobiti pristanak za korišćenje ili čuvanje kolačića (ili sličnih tehnologija) na vašim računarima ili mobilnim uređajima. Ova politika kolačića pruža vam jasne i relevantne informacije o kolačićima koje koristimo i o razlozima za njihovo korišćenje.


VAŠ PRISTANAK

Time što nastavljate da koristite naš web sajt slažete se sa tim da možemo da postavimo kolačiće na vaš računar kako bismo analizirali način na koji koristite naš web sajt. Molimo vas da pažljivo pročitate ovu politiku kolačića kako biste saznali detaljne informacije o podacima koje prikupljamo kada koristite ovaj sajt. Ukoliko ne želite da prihvatite kolačiće u pogledu vašeg korišćenja ovog web sajta, morate da prestanete da ga koristite.


ŠTA JE KOLAČIĆ?

Kolačići su male datoteke/fajlovi koje se postavljaju na vaš računar preko web sajtova koje posetite ili određenih poruka e-pošte koje otvorite. Njihova upotreba je široko rasprostranjena kako bi web sajtovi mogli pravilno da funkcionišu i kako bi njihovi vlasnici mogli da dobiju informacije koje se koriste u poslovne i marketinške svrhe.

Kolačići koje koristimo na web sajtu pomažu nam da vam obezbedimo bolje iskustvo na mreži, pamte vaše parametre i pomažu nam da poboljšamo sajt. Time što pristupate našem web sajtu slažete se da se ova politika kolačića primenjuje kad god pristupite web sajtu, nezavisno od uređaja koji koristite.


KOJE LIČNE INFORMACIJE PRIKUPLJAJU KOLAČIĆI?

Uopšteno, kolačić sadrži tekstualni niz podataka koji uključuje informacije o pregledaču (eng. browseru). Za rad nije neophodno da kolačić prepozna odakle ste, on samo treba da zapamti vaš pregledač.


PRIKUPLJANJE INFORMACIJA – način i razlog

Web sajt traži Vaše lične podatke samo ako želite da koristite neku od naših usluga i samovoljno popunite forme na našem web sajtu.

Posetite li web sajt, naš web provider automatski beleži podatke koju uključuju IP adresu Vašeg računara, vrstu pretraživača, ime domena, vreme posete, adresu web stranice s koje ste došli, te sve informacije o stranicama koje posetite na našoj web lokaciji o čemu ste bili obavešteni na svim stranicama web sajta.

Ove podatke koristimo za statističke analize o korišćenju naših stranica, s ciljem da poboljšamo kvalitet usluge.

Podaci koje skupljamo su sledeći:

  • IP adresa;
  • Vrstu browser-a i operativnog sistema pomoću kojeg se pristupilo našem sajtu;
  • Vreme pristupa i trajanje posete;
  • Stranice sajta koje posećujete;
  • Ukoliko ste posetili naš web sajt sa nekog drugog sajta, adresu tog sajta;
  • Informacije koje nam Vi sami prosledite.

U kojim slučajevima beležimo vaše privatne podatke:

Kontakt putem "Kontakt forme"
(Ime, email, kontakt telefon – na koji vam dostavljamo odgovor)
Kontakt podaci se čuvaju u okviru našeg email naloga dokle god autor ne zatraži da se ove informacije izbrišu.

Kreiranje porudžbine
(Ime i prezime, adresa, email adresa, telefon)
Podaci o porudžbini čuvaju se u bazi na našem serveru kao i u okviru našeg email naloga (u obliku PDF potvrde o porudžbini) te se dalje koriste isključivo za procesuiranje poručene robe i generisanje poslovnih dokumenata neophodnih za njeno procesuiranje (profaktura, faktura i sl.)

Zakazivanje termina vulkanizerske usluge
(Ime (bez prezimena) i kontakt telefon)
Podaci o zakazanom terminu koriste se isključivo radi evidencije zakazanog termina u slučaju potrebe da se osoba kontaktira radi promene ili otkazivanja termina.


VAŠE LIČNE PODATKE NE DELIMO SA DRUGIMA NI POD KOJIM USLOVIMA

Web sajt neće prodavati, trgovati, iznajmljivati ili davati Vaše lične podatke trećoj strani ni pod kojim uslovima.


SIGURNOST PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Web sajt posebno brine da su prikupljene informacije o korisnicima sigurne i zaštićene od gubitka, promena, nedozvoljenog pristupa i bilo koje vrste zloupotrebe.

Web sajt je smešten na web serveru koji poštuje sve neophodne bezbednosne standarde i poseduje validan SSL sertifikat za enkripciju podataka u komunikaciji između korisnika i samih web servisa. Pridržavamo se strogih bezbednosnih procedura u pogledu čuvanja i otkrivanja informacija koje nam dajete kako bismo sprečili neovlašćeni pristup podacima.

Na našem sajtu mogu postojati linkovi koji mogu voditi na druge web sajtove. U ovom slučaju ne snosimo odgovornost za politiku ili procedure za zaštitu podataka koje ovi web sajtovi mogu propisati, kao ni za sadržaj na njima.


DA LI MOGU DA POVUČEM SVOJ PRISTANAK?

Nakon što ste nam dali pristanak u pogledu korišćenja kolačića, na vašem računaru ili uređaju biće sačuvan kolačić koji ovo podešavanje pamti. Ovo prestaje da važi nakon određenog vremena (u periodu od 13 meseci, ukoliko nije drugačije (na kraći vremenski period) definisano). Ukoliko u bilo kojem trenutku želite da povučete svoj pristanak, biće potrebno da izbrišete kolačiće preko podešavanja u Vašem internet pregledaču (browseru). Za dodatne informacije o brisanju ili blokiranju kolačića posetite aboutcookies.org.


KAKO MOGU DA ISKLJUČIM KOLAČIĆE?

Internet pregledači vam omogućavaju da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima. U Vašem internet pregledaču podešavanja kolačića najčešće se nalaze u meniju koji se zove: „Opcije” (Options) ili „Parametri” (Preferences). Kako biste bolje razumeli podešavanja kolačića, možete posetiti neki od navedenih linkova u zavisnosti od toga koji pregledač koristite kao i upotrebiti neki od internet pretraživača da ova podešavanja pronađete samostalno.


KADA KORISTIMO KOLAČIĆE?

Praćenje

Kolačići se koriste za prikupljanje statističkih podataka o tome kako korisnici upotrebljavaju naš sajt tako da možemo da ga poboljšamo u smislu njegove upotrebljivosti, dizajna i funkcionalnosti.

Ciljanje

Kolačići za „ciljanje” su povezani sa uslugama koje pružaju treće strane, kao što su na primer dugmad „Sviđa mi se” (Eng. Like) i „Deli” (Eng. Share). Treće strane pružaju ove usluge u zamenu za prepoznavanje da ste posetili našu web stranicu.

Povezivanje sa društvenim mrežama poput Fejsbuka i Instagrama može dovesti do toga da one koriste informacije o vašoj poseti kako bi na drugim web sajtovima usmerile oglašavanje na Vas.

Kolačići pružaju agencijama za oglašavanje informacije o vašoj poseti tako da one mogu da vam ponude oglase koji bi vas potencijalno zanimali.

Svim ovim kolačićima upravljaju treće strane, a za dodatne informacije možete da pogledate obaveštenja o privatnosti na njihovim web sajtovima.

Time što koristite naš sajt prihvatate upotrebu kolačića za „ciljanje”. U nekim slučajevima prihvatanje ovih kolačića predstavlja uslov za korišćenje web sajta; dakle, ukoliko ih onemogućite/blokirate ne možemo da garantujemo da će naš sajt i dalje funkcionisati ispravno.


GOOGLE ANALITIKA

Ovaj web sajt koristi Google Analytics servis za analizu njegovog korišćenja. Google Analytics upotrebljava kolačiće za prikupljanje standardnih podataka posetilaca ili podataka u anonimnom obliku. Informacije koje generiše kolačić o vašoj upotrebi web stranice (uključujući IP adresu) prenose se Google-u. Informacije se potom koriste za procenu korišćenja web stranice posetioca i za prikupljanje statističkih izveštaja o aktivnostima na web sajtu.

Google pravila o privatnosti dostupna su na putanji: https://policies.google.com/privacy.

Google je razvio dodatni program za pregledač za JavaScript Google analitike kojim se ona isključuje (ga.js, analytics.js, dc.js). Ukoliko želite da budete isključeni iz Google analitike, možete da preuzmete i instalirate dodatni program za pregledač koji koristite.


KAKO NAS KONTAKTIRATI?

U svakom trenutku možete zahtevati brisanje svih podataka koji Vas identifikuju u našem sistemu slanjem zahteva na info@vulkanizeredi. Ipak, pre brisanja podataka iz naših sistema dužni smo da proverimo da li je brisanje podataka u sprezi sa nekim od važećih zakona kojima je regulisano poslovanje pravnih subjekata (npr. zakonu kojem podleže vođenje poslovnih knjiga, izdavanje računa/predračuna i drugih dokumenata na kojima se potencijalno ve' nalaze Vaši lični podaci po osnovu procesuiranih porudžbina.


PROMENE POLITIKE PRIVATNOSTI

Sve promene politike privatnosti će biti zabeležene ovde, tako da posetioci naših stranica uvek znaju koje informacije prikupljamo, kako ih koristimo i u kojim okolnostima ih delimo s trećom stranom.


Datum poslednjeg ažuriranja: 13.01.2021.

Pretraga guma