ŠTA SU T.P.M.S. SENZORI?

T.P.M.S. - Tyre Pressure Monitoring System, odnosno, na srpskom, sistemi za praćenje pritiska u auto gumama su senzori koji se nalaze na točkovima, a koji javljaju centralnoj jedinici (računaru) koliki je pritisak u gumi svakog točkova, o čemu vozač dobija informaciju putem display-a.

POSLEDICE NEADEKVATNOG PRITISKA U PNEUMATICIMA

Iako nema vidnih oštećenja na pneumatiku, mesečno se gubi 3 - 6 % pritiska, što za posledicu može imati:

- Povećanje potrošnje goriva za 5 - 10 %

- Povećanje potrošnje pneumatika i do 50%

T.P.M.S. uređajima ovo se može izbeći jer on prati pritisak umesto vas.

Detaljnije o ovim sistemima, kao i o simptomima vožnje na neadekvatnim pritiscima unutar pneumatika možete pročitati OVDE.

USLUGA POPRAVKE SENZORA SISTEMA ZA PRAĆENJE PRITISKA

U zavisnosti od vrste kvara, proizvođača i modela vozila, kao i mogućnosti da se senzori poprave, kloniraju ili zamene, dijagnostiku problema vršimo na licu mesta, nakon čega iznosimo raspoložive mogućnosti kao i cenu.

Moguće opcije su:

- Dijagnostika stanja i/ili kvara postojećih senzora,

- Ugradnja novih senzora,

- Učitavanje koda iz postojećih senzora i upisivanje u novi senzor (kloniranje),

- Ugradnja i kodiranje novih senzora na drugi set točkova, po potrebi.

 

Nabavkom uređaja marke Schrader i pratećih senzora EZ-sensor verzije 2.0 od sada možemo ponuditi uslugu kloniranja koja se završava u svega nekoliko minuta, dok za vozila nemačke auto industrije posedujemo tip senzora koji već dolazi konfigurisan/kodiran. Više informacija i cene možete pogledati OVDE.

 

VENTILI I PRATEĆA OPREMA

Pored ove usluge, posedujemo sve vrste gumenih ili aluminijumskih ventila, sa svom propratnom opromemom (gumice, navrtke, iglice i sl.) za gotovo sve popularne proizvođače i modele automobila koji se kreću na našim drumovima.

Pretraga guma