PRETRAGA GUMA

Zimska sezona završava se 1. aprila

Zimska sezona završava se 1. aprila

Upotreba sve četiri zimske ili univerzalne gume od 1. novembra do 1. aprila obavezna je samo ukoliko na kolovozu ima snega, leda i poledice, predviđeno je pravilnikom koji je stupio na snagu 1. novembra 2012. godine.

S obzirom da se bliži završetak zimske, a početak letnje sezone savetujemo kupovinu letnjih ili all season guma (u slučaju da prelazite manje od 10.000 km godišnje), a cene se u zavisnosti od proizvođača i dimenzije u proseku kreću od oko 3.500 dinara pa do 8.000 dinara po komadu.

Kako odložiti zimske gume?

Dugoročno gledano, najisplativije je posedovanje dva seta točkova jer je broj skidanja i montiranja gume ograničen. Pored ovog ograničenja, ukoliko posedujete aluminijumske felne, njihov veliki zimski neprijatelj je so ili rizla pa se savetuje da se tokom zimske sezone koriste čelične felne.

 

Vozačima koji pak ne poseduju dva seta točkova, već sezonski menjaju samo gume, savetuje se sledeće:

- Pre skidanja guma, označite na njima pozicije, kako biste u sledećoj sezoni zadnje gume stavili napred, a prednje - pozadi. Razlog je jednostavan - gume na pogonskoj osovini se brže habaju,

- Prilikom montraže guma, obavezno izbalansirajte točkove,

- Proverite optiku trapa,

- Ukoliko ste u prilici, gume koje ste skinuli sa vozila, operite od soli i rizle, te ih odložite u najlonske kese i otpremite ih na suvo i tamno mesto tako da na njima nema drugog tereta kako se ne bi izdeformisale!

Pored prodaje auto guma, kako zimskih, tako i letnjih, nudimo Vam kompletnu uslugu montraže i demontaže, balansiranja, optike trapa pa i odlaganje guma u našim prostorijama u vansezoni.

Gume možete poručiti putem naže web prodavnice sa dostavom na teritoriji cele Srbije, ili na telefon 021 6 369 527.

Nalazimo se u Novom Sadu, u ulici Miše Dimitrijevića 78, a radno vreme je od 8:00 do 20:00 svakim danom osim nedelje.

Želimo Vam ugodnu i bezbednu vožnju!

Pretraga guma
fb-pixel