PRETRAGA GUMA

Merenje izduvnih gasova na tehničkom - šta kada su vrednosti previsoke?

Merenje izduvnih gasova na tehničkom - šta kada su vrednosti previsoke?

Odluka da će od jula 2021. godine tehnički pregled moći da odbije vozilo zbog prevelike koncentracije štetnih izduvnih gasova odjeknula je snažno i zabrinula sve one koji poseduju “malo starije” vozilo (vozilo starije od N godina, vozilo koje ne podleže najnovijem standardu Euro normi i sl. - tumačenja su šarolika, ali je suština identična).

Od 29.07.2019. kada smo pretražili internet uzduž i popreko i pozvali desetine brojeva telefona da se informišemo o merenju izduvnih gasova na tehničkom pregledu došlo je do promena koje ukazuju da sve ovo nije bila samo priča.

Od navedenog datum do danas, gotovo svi tehnički pregledi nabavili su neophodnu opremu kako bi mogli da sprovedu relevantna merenja i počeli su beleže izmerene vrednosti te da većini kao komentar navedu: “SLEDEĆI TEHNIČKI NEĆETE PROĆI JER SU VREDNOSTI IZVAN DOZVOLJENOG OPSEGA”.

 

Šta raditi kada su izmerene vrednosti izduvnih gasova izvan dozvoljenog opsega?

Prema tekstu koji se nalazi na sajtu PolovniAutomobili u kom su dati super predlozi kako da blagovremeno proverite stanje, možete pronaći i predlog rešenja ovog problema, a to je da problem rešite u servisu. Odmah i sa sigurnošću možemo reći da rešavanje problema mehaničkim putem neće biti nimalo jeftino, a vrlo je moguće da vrednosti i nakon servisa neće biti u dozvoljenim granicama. Demontaža, čišćenje i montaža delova usisnog i delimično izduvnog sistema može potrajati i do nekoliko dana, a ukoliko se “konstatuje smrt” nekih delova usled prevelike kontaminacije, preuzimanje vozila sa servisa moglo bi koštati i do nekoliko stotina evra.

 

H2E dekarbonizacija uspešno rešava ovaj problem nakon samo jednog tretmana u 90% slučajeva!

Samo tokom marta 2021. godine javilo nam se više osoba koje su nakon tehničkog pregleda dobile komentar da su izduvni gasovi izvan dozvoljenog opsega da (sumnjičavo) pitaju da li bi dekarbonizacija rešila njihov problem, nakon čega su (ipak samo neki) došli da urade tretman.

Iako tehnički pregledi (do jula ove godine) ne izdaju odbijenicu za vozilo koje ne zadovoljava ove kriterijume, vrednosti ipak budu zabeležene u “kartonu” vozila. Samim tim (verovatno iz znatiželje i VELIKO IM HVALA NA TOME) većina tehničkih pregleda ne naplaćuje to što se neki nakon tretmana dekarbonizacije vrate da vrednosti izmere ponovo da vide kako sada stvari stoje.

 

Izmerene vrednosti nakon tretmana su i do NEKOLIKO PUTA niže!

Informacije do kojih smo došli govore u prilog tome da su vrednosti nakon tretmana H2E dekarbonizacije bile i do NEKOLIKO PUTA niže i da su se čak našle u “bezbednoj zoni” dozvoljenog opsega, odnosno, daleko od gornje granice, koju su do samo pre nekoliko dana ozbiljno prelazile.

 

Pozivamo vas da vrednosti vratite u dozvoljene okvire dok još imamo slobodnih termina ;)

S obzirom da popularizacija usluge dekarbonizacije raste iz dana u dan i da mi ovu uslugu radimo već četiri godine, sada već imamo ustaljen broj zakazanih termina svakog dana. Kako je ovo dokazan i daleko jeftiniji metod da se vrednosti izduvnih gasova vrate u dozvoljeni opseg (pored toga što ćete primetiti da automobil bolje radi, ubrzava, manje trza, manje troši i sl.) pozivamo vas da tretman uradite (ili makar zakažete) dovoljno unapred kako biste izbegli sitaciju da to ne možete da uradite u zakonskom roku od SAMO 3 radna dana po izdavanju odbijenice na tehničkom pregledu.

 

Više o usluzi dekarbonizacije možete pročitati OVDE.

Aktuelne cene usluge H2E dekarbonizacije možete pogledati OVDE.

 

Termin možete rezervisati putem naše Facebook stranice, e-mailom na [email protected] ili telefonom na 021 6 369 527.

 

Kedi Vam želi čiste motore i sigurnu vožnju!

Pretraga guma
fb-pixel