PRETRAGA GUMA

Senzori za pritisak u gumama (problem-rešenje)

Senzori za pritisak u gumama (problem-rešenje)

Novije generacije automobila sada već u standarnoj opremi dolaze sa ugrađenim senzorima za merenje pritiska u gumama (TPMS senzori).

Ovi senzori služe da putem displeja, a često i u pratnji zvučne indikacije obaveste vozača o tome da je pritisak u nekoj od guma na vozilu ispod preporučenog i tako signalizira da je gumu potrebno doduvati.

Informisani iskustvima i upitima naših klijenata ovi sistemi u određenim situacijama imaju i svoje mane a neke od njih su:

- potencijalni kvarovi jedinice za prepoznavanje senzora (vrlo retko),

- potencijalni kvarovi ili oštećenja koji mogu nastati na samom senzoru (češći slučajevi),

kao i neka ograničenja poput sve češće (i svakako opravdane) želje da se za zimsku sezonu obezbedi drugi set (često manjih) točkova, što će za rezultat dati onesposobljavanje ovih sistema i konstantnu indikaciju da su gume probušene ili izduvane...

Naravno, niko ne želi predstojećih nekoliko meseci gleda u tablu koja konstantno signalizira problem sa točkovima niti da sluša zvučne indikacije pri svakom startovanju automobila...

Kako se rešiti ovog problema?

Merenje pritiska u gumama - signalizacija

Pod pretpostavkom da na automobilu koji posedujete ne želite da onesposobite sistem za merenje pritiska u gumama  (tamo gde je to uopšte moguće), a planirate prelazak na alternativni set točkova (manjih, čeličnih, ili jednostavno drugih) za vas imamo predlog rešenja...

Kloniranje senzora za pritisak u gumama

U našem servisu posedujemo uređaje pomoću kojih možemo očitati kodove iz postojećih senzora vašeg automobila i programirati druge, univerzalne, jeftinije od originalnih/fabričkih senzora te ih postaviti na vaš zamenski set točkova.

Na kojim vozilima je moguće uraditi kloniranje senzora za merenje pritiska u gumama?

Kloniranje TPMS senzora moguće je uraditi na skoro svim vozilima koji poseduju ove sisteme a koja se kreću po našim drumovima (da se brojčano izrazimo - približno 95%, osim za neka retka vozila).

Koliko košta usluga kloniranja senzora za pritisak u gumama?

Usluga kloniranja TPMS senzora zavisi od modela senzora koji je postavljen na automobilu, a u najvećem broju slučajeva zamena senzora iznosi približno 50€ (po senzori) uz uslugu kloniranja od oko 30€ (za sva četiri senzora).

Koliko traje usluga kloniranja TPMS senzora?

Trajanje usluge najefikasnije je ukoliko nam putem telefona, maila, ili već na neki od načina za brzu komunikaciju javite marku, model i godište automobila koji poseduje sistem za merenje pritiska u gumama kako bismo prethodno proverili koji model senzora je moguće postaviti i programirati za navedeni automobil.
Tom prilikom biste bili obavešteni o preporuci (u zavisnosti od broja klijenata u radionici) kada bi bilo najpogodnije da doveze Vaš auto. Sama usluga traje koliko i uobičajena montaža/demontaža točkova + balansiranje + dodatnih pola sata za očitavanje i programiranje novih senzora.

 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom temom, naš tim Vam stoji na raspolaganju putem telefona na broj 021 6 369 527, emaila na adresi [email protected] ili lično u ulici Miše Dimitrijevića 78, Novi Sad.
 

NOVO: Počevši od 15. aprila u Kediju kloniranje senzora vršimo uređajem Schnader - nove generacije. Više informacija možete pročitati ovde.

 

Kedi Vam želi sigurnu vožnju!

Pretraga guma
fb-pixel