Dobro došli u našu web prodavnicu sa 12.000 ažurnih artikala!

12.000 ažurnih artikala - Dobro došli!

korpa (0)

Senzori za pritisak u gumama (problem-rešenje)

Novije generacije automobila sada već u standarnoj opremi dolaze sa ugrađenim senzorima za merenje pritiska u gumama (TPMS senzori).

Ovi senzori služe da putem displeja, a često i u pratnji zvučne indikacije obaveste vozača o tome da je pritisak u nekoj od guma na vozilu ispod preporučenog i tako signalizira da je gumu potrebno doduvati.

Informisani iskustvima i upitima naših klijenata ovi sistemi u određenim situacijama imaju i svoje mane a neke od njih su:

 

- potencijalni kvarovi jedinice za prepoznavanje senzora (vrlo retko),

- potencijalni kvarovi ili oštećenja koji mogu nastati na samom senzoru (češći slučajevi),

kao i neka ograničenja poput sve češće (i svakako opravdane) želje da se za zimsku sezonu obezbedi drugi set (često manjih) točkova, što će za rezultat dati onesposobljavanje ovih sistema i konstantnu indikaciju da su gume probušene ili izduvane...

Naravno, niko ne želi predstojećih nekoliko meseci gleda u tablu koja konstantno signalizira problem sa točkovima niti da sluša zvučne indikacije pri svakom startovanju automobila...

 

Kako se rešiti ovog problema?

Pod pretpostavkom da na automobilu koji posedujete ne želite da onesposobite sistem za merenje pritiska u gumama  (tamo gde je to uopšte moguće), a planirate prelazak na alternativni set točkova (manjih, čeličnih, ili jednostavno drugih) za vas imamo predlog rešenja...

 

Kloniranje senzora za pritisak u gumama

U našem servisu posedujemo uređaje pomoću kojih možemo očitati kodove iz postojećih senzora vašeg automobila i programirati druge, univerzalne, jeftinije od originalnih/fabričkih senzora te ih postaviti na vaš zamenski set točkova.

 

Na kojim vozilima je moguće uraditi kloniranje senzora za merenje pritiska u gumama?

Kloniranje TPMS senzora moguće je uraditi na skoro svim vozilima koji poseduju ove sisteme a koja se kreću po našim drumovima (da se brojčano izrazimo - približno 95%, osim za neka retka vozila).

 

Koliko košta usluga kloniranja senzora za pritisak u gumama?

Usluga kloniranja TPMS senzora zavisi od modela senzora koji je postavljen na automobilu, a u najvećem broju slučajeva zamena senzora iznosi približno 50€ (po senzori) uz uslugu kloniranja od oko 30€ (za sva četiri senzora).

 

Koliko traje usluga kloniranja TPMS senzora?

Trajanje usluge najefikasnije je ukoliko nam putem telefona, maila, ili već na neki od načina za brzu komunikaciju javite marku, model i godište automobila koji poseduje sistem za merenje pritiska u gumama kako bismo prethodno proverili koji model senzora je moguće postaviti i programirati za navedeni automobil.
Tom prilikom biste bili obavešteni o preporuci (u zavisnosti od broja klijenata u radionici) kada bi bilo najpogodnije da doveze Vaš auto. Sama usluga traje koliko i uobičajena montaža/demontaža točkova + balansiranje + dodatnih pola sata za očitavanje i programiranje novih senzora.

 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom temom, naš tim Vam stoji na raspolaganju putem telefona na broj 021 6 369 527, emaila na adresi Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili lično u ulici Miše Dimitrijevića 78, Novi Sad.

 

NOVO: Počevši od 15. aprila u Kediju kloniranje senzora vršimo uređajem Schnader - nove generacije. Više informacija možete pročitati ovde.

 

Kedi Vam želi sigurnu vožnju!

Prijavite se za novosti, akcije i popuste