PRETRAGA GUMA

Moto gume - u susret novoj sezoni

Moto gume - u susret novoj sezoni

Prvi prolećni dani ujedno su i poziv da se otvore garaže, podignu cerade, proveri akumulator, dospe gorivo i probudi adrenalin kada se začuje zvuk motora naših dvotočkaša! Nema sumnje da je to trenutak koji svaki pravi ljubitelj motocikla čeka čitave zime - da ponovo sedne na svog ljubimca i počne iznova da krstari poznatim i nepoznatim putevima.
 

Da li ste spremni za prvi krug?

Svaki pravi ljubitelj takođe zna da se u prvi “krug” uglavnom kreće bez neke detaljne provere motocikla. Važno je da lako upali, da malo odradi na leru dok se vizuelno ne proveri da je sve na svom mestu, kako je i ostavljeno pre zimskog sna. Pritisak u gumama prihvatljiv, kočnice ispravne, kaciga na glavu i dugo očekivani trenutak je konačno došao na red.
 

Kada se smire strasti, hajde da ipak sve proverimo malo detaljnije

Iako će neki ipak sve proveriti malo detaljnije i pre prvog kruga, na kraju je važno da motocikl bude pregledan i bezbedan za vožnju.
 

Evo i nekoliko saveta za pregled motocikla:
 

  • Gorivo koje je stajalo duže vreme u rezervoaru može praviti probleme u vidu težeg startovanja motora, trokiranja ili oslabljenih performansi. Ukoliko je to moguće, najbolje bi ga bilo zameniti novim ili, ukoliko ga nema puno u rezervoaru, dosuti novo gorivo u što većoj količini.
  • Akumulator bi po nekom pravilu zimu trebao da provede u toploj prostoriji. U svakom slučaju ne bi bilo loše da neko (propisano) vreme provede na punjaču pre upotrebe.
  • Kočioni sistem bi trebalo proveriti pre početka svake sezone. Stanje kočionih obloga, diskova, pa i kočionih creva. Ukoliko primetite i najmanju pojavu masnoće/kočionog ulja na crevima, obavezno ih zamenite, sipajte novo ulje i ponovo izluftirajte kočioni sistem. 
  • Rashladni sistem se takođe sastoji od delova na kojima se može pojaviti curenje rashladne tečnosti na hladnjaku, crevima ili spojevima oko vodene pumpe usled njenog otežanog funkcionisanja ili otkazivanja. Savetujemo da vizuelnim pregledom proverite sistem i svakako obratite pažnju na temperaturu prilikom zagrevanja mašine.
  • Gume takođe zaslužuju pažnju. Proverite da li i dalje imaju šaru po čitavoj gazećoj površini, da li je pritisak u njima na nivou propisanog, pa i godinu proizvodnje. Uverite se da u gume koje imate na vašem motociklu i dalje imate puno poverenje jer se jedini kontakt između motocikla i puta ostvaruje preko tih nekoliko kvadratnih centimetara površine gazećeg sloja.

 

Ukoliko vam je potrebna pomoć prilikom utvrđivanja stanja guma na vašem motociklu, možete slobodno posetiti naš servis. Obećavamo, ukoliko su gume stvarno dobre, samo ćemo proveriti pritisak u njima i poželeti vam sigurnu vožnju. U suprotnom, tu smo da vam preporučimo neke od guma koje odgovaraju vašem ljubimcu.
 

Mitas moto gume - ponuda koja pokriva sve kategorija motocikala i sve namene

Kompanija Mitas već više od 100 godina proizvodi premium moto gume, a njihova ponuda pokriva segmente:
 

U okviru moto programa na našem sajtu dostupni su proizvodi iz svih navedenih segmenata Mitas moto programa. Dočekajte sezonu spremni!
 

Ukoliko Vam je potrebna pomoć prilikom odabira ili bilo kakva informacija, slobodno nas pozovite ili nam pišite.

Kedi Vam želi sigurnu vožnju!

Pretraga guma
fb-pixel