GOODYEAR EFFIGRIP CARGO 215/65R15 104T

Šifra proizvoda:

BA-00578733

Proizvođač:

GOODYEAR

Tip:

Letnje poluteretne gume

Klasa:

Viša

22.140,00 RSD

* Napomena: Proizvodi na sajtu se redovno ažuriraju. Sistem ažuriranja oslanja se na informacije dobijene od strane dobavljača i drugih izvora te mogućnost grube greške u opisu, fotografiji ili ceni proizvoda nije isključena. Ukoliko u našim redovnim kontrolama procesa sinhronizacije i objavljenih informacija primetimo neke nelogičnosti, nastojaćemo da ih uklonimo u najkraćem mogućem roku.

Program: Poluteretni program
Sezona: Letnja sezona
Širina: 215
Visina: 65
Radius (R): 15
Indeks opterećenja: 104
Indeks brzine: T
70
Oznake na gumama EU nalepnica
POTROŠNJA GORIVA

Razlika između A i G je 7.5% potrošenog goriva za sve programe, osim teretnog, gde je veća.

PRIJANJANJE NA MOKROM

Razlika između A i G je u 30% kraćem zaustavnom putu na mokroj podlozi.

NIVO BUKE

1 crna oznaka: 3dB + ispod nivoa EU normi

2 crne oznake: zadovoljava EU norme

3 crne oznake: iznad nivoa EU normi

GoodYear Effigrip Cargo je kombi guma za letnje uslove sa dobrom vučom na mokrom putu. Veoma izdržljiva, posebno ojačana za veča opterećenja. Veliki broj kilometara.

Goodyear Tire and Rubber Company je Američka multinacionalna kompanija za proizvodnju guma (pneumatika) za automobile, kamione, motocikle, avione, vozila za trke i razna druga. Osnovana je krajem 19. veka, tačnije 1898. godine od strane Franka Seiberlinga u gradu Akron (država Ohio, SAD). U periodu od 1901. do 1916. godine kompanija je proizvodila gume za bicikle i kočije, gumene potkovice za konje, čipove za poker, a u saradnji sa Henry Ford-om počela je da proizvodi i prve "Model T" gume za Fordova vozila. Nešto kasnije, odnosno 1926. godine fabrika Goodyear je postala najveća kompanija za proizvodnju gume na svetu.